Annuleren & Retourneren

Annulering

Het annuleren van een bestelling is, zolang deze nog niet is verstuurd, kosteloos. Annuleert u de bestelling nadat deze aan u verzonden is, dan dient u het pakket bij bezorging te weigeren. Indien BouwenBoor.nl reeds een betaling van u heeft ontvangen, dan zullen wij de aankoopsom, na goede ontvangst van de retourzending, aan u terugstorten. De gemaakte verzendkosten zullen hierop in mindering worden gebracht (alleen als u de bestelling aan de deur weigert en ongeopend laat meenemen door de bezorger).

Herroepen webshop bestelling

Een product dat u in de BouwenBoor.nl webshop hebt aangeschaft kunt u, mits ongebruikt en in de originele verpakking, om de volgende redenen herroepen of retourneren:

30 dagen bedenktijd

Heeft u zichzelf vergist of bent u niet geheel tevreden met uw aankoop? Bij BouwenBoor.nl kunt u een bestelling uit de webshop, mits de producten met alle geleverde toebehoren en indien redelijkerwijs mogelijk in de originele verpakking, binnen 30 dagen zonder opgaaf van redenen herroepen. De volgende producten zijn hierop uitgezonderd:

  • Producten die voor verkoop ongeschikt zijn geworden of door de klant zijn gebruikt.
  • Verbruiksartikelen zoals inktcartridges en toners waarvan de verpakking is geopend.
  • Producten die door persoonlijk gebruik onhygiënisch worden en waarvan de verpakking is geopend.
  • Op maat samengestelde of gemaakte producten die qua specificaties in overeenstemming zijn gebracht met de wensen van de klant.

Indien u de bestelling op basis van deze 30 dagen bedenktijd wilt herroepen, zijn de kosten voor het retour sturen voor eigen rekening. Zodra wij het product in goede orde hebben ontvangen, zullen wij zo snel mogelijk – in ieder geval binnen 14 dagen – het aankoopbedrag terugstorten. Verzendkosten worden in dat geval niet gerestitueerd.

Verkeerd product ontvangen

Hoewel wij elke bestelling uiterst zorgvuldig behandelen, kan het voorkomen dat er per ongeluk een verkeerd product naar u is verstuurd. Vraag een retour aan en we zorgen dat het juiste product uw kant op komt. De kosten voor het retour sturen van het verkeerd ontvangen product neemt BouwenBoor.nl op zich.

Transportschade; pakket geweigerd

Hoewel wij elke bestelling uiterst zorgvuldig behandelen, kan het wel eens voorkomen dat er onderweg iets verkeerd gaat. Controleer het pakket bij aanname aan de deur altijd goed op schade. Constateert u schade aan het pakket, neem het pakket dan niet aan en weiger het. Het pakket zal dan automatisch aan ons geretourneerd worden. Neem echter wel via het herroepingsformulier contact met ons op, zodat we een nieuwe zending voor u kunnen verzorgen.

Transportschade; pakket ontvangen

Hoewel wij elke bestelling uiterst zorgvuldig behandelen, kan het wel eens voorkomen dat er onderweg iets verkeerd gaat. Controleer het pakket bij aanname aan de deur altijd goed op schade. Constateert u slechts lichte schade aan het pakket en verwacht u dat de inhoud van het pakket ongeschonden is, dan kunt u het aannemen. Bewaar dan echter altijd het verpakkingsmateriaal voor het geval dat de inhoud toch beschadigd blijkt te zijn. Het verpakkingsmateriaal is dan nodig voor onderzoek. Is de inhoud van het pakket toch beschadigd, stop het dan terug in het originele verpakkingsmateriaal en vraag een retour aan. In geval van transportschade neemt BouwenBoor.nl de kosten voor het retour sturen op zich.

Retourinstructies

Alle annuleringen, ruilingen en retourneringen dienen schriftelijk aan BouwenBoor.nl kenbaar te worden gemaakt. Stuur ons hiervoor een e-mail. Vermeld u hierbij a.u.b. in ieder geval uw volledige naam, bestelnummer en de artikelen die u wenst te annuleren, ruilen of retourneren. Ter verbetering van onze klantenservice zouden wij het op prijs stellen wanneer u ons de reden hiervan laat weten. U bent hier uiteraard conform de wet Koop op afstand niet toe verplicht.

Voor het terugbetalen van reeds betaalde bedragen (bij vooruitbetalen) hebben wij tevens uw bankrekeningnummer nodig. Klanten uit België dienen tevens het IBAN en BIC/Swift nummer van hun eigen bank te vermelden. Let op: het rekeningnummer dat u opgeeft voor de terugbetaling dient gelijk te zijn aan het rekeningnummer waarvan u de betaling aan BouwenBoor.nl heeft gedaan. Dit i.v.m. eventuele fraude met terugbetalingen. Eventueel reeds betaalde bedragen worden binnen maximaal 14 dagen na retourmelding aan u terugbetaald.

Menu